Ljekari bježe u Skandinaviju, početna plata 5.000 evra

Izvor: Capital.ba, 06.Okt.2014, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljekari bježe u Skandinaviju, početna plata 5.000 evra

ZAGREB, Početnu mjesečnu platu od oko 5.000 evra nude skandinavski poslodavci hrvatskim ljekarima specijalistima za rad u njihovim zemljama. Početnu mjesečnu platu od oko 5.000 evra nude skandinavski poslodavci hrvatskim ljekarima specijalistima za rad u njihovim zemljama, pokazale su ponude na Sajmu karijera u zdravstvu koji je u nedjelju u Zagrebu izazvao veliko zanimanje studenata medicine i specijalizanata. Na sajmu su se predstavili poslodavci iz Švedske, Danske, Njemačke i Velike Britanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << a traže specijaliste svih profila – porodične lekare (opšte prakse), psihijatre, oftalmologe, kardiologe, radiologe, patologe i interniste, prenosi „index.hr“. U ponudama navode da je 5.000 evra osnovna mjesečna plata za početnika, ali sve dodatne obaveze, dežurstva i prekovremeni rad, posebno su plaćeni. Potraga je i za medicinskim sestrama koje, na primjer, u Velikoj Britaniji mogu dobiti posao u kućnoj njezi, plaćen 14 funti po satu.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Hrvatska: Lekari odlaze u Skandinaviju, početna plata 5.000 evra

Izvor: GdeInvestirati.com, 06.Okt.2014

ZAGREB - Početnu mesečnu platu od oko 5.000 evra nude skandinavski poslodavci hrvatskim lekarima specijalistima za rad u njihovim zemljama, pokazale su ponude na Sajmu karijera u zdravstvu koji je u nedelju u Zagrebu izazvao veliko zanimanje studenata medicine i specijalizanata...Na sajmu su se predstavili...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.