Lista najboljih gradova za život; Ekonomist: Beograd među onima koji su najviše napredovali

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 20:47

Lista najboljih gradova za život; Ekonomist: Beograd među onima koji su najviše napredovali

London -- Beograd se nalazi na listi gradova čiji su rezultati najviše poboljšani 2022. godine, pokazuje EIU, indeks birtanskog lista "Ekonomist".

Beč je i dalje najbolji grad za život na svetu.

Prema ovom indeksu, prestonica Austrije ima 98,4 poena od mogućih 100 poena, dok je Kopenhagen na drugom mestu, a iza njega su Cirih, Ženeva i Helsinki.

Na listi evropskih gradova u kojima je ostvaren najveći napredak, pored Beograda, nalaze se Bukurešt, Bratislava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Varšava i Štutgart.

Prestonica Srbije je u 2022. godini ostvarila napredak od 4,6 poena.

Sa druge strane, Edinburg, glavni grad Škotske, pao je za čak 23 mesta na listi svetskih gradova, više nego bilo koji drugi grad.

Istovremeno, na osnovu EIU indeksa, nazadovanje u kvalitetu života je zabeleženo u Londonu koji je pao za 12 mesta.

Na dnu liste evropskih gradova je Kijev, ''što je posledica ruske agresije na Ukrajinu'', navodi "Ekonomist".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"DUNAV JE NAJLEPŠI, ALI JE MENI SAVA DRAŽA" Vučić reagovao na objavu magazina Ekonomist i poslao poruku gostima Beograda

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023

"Ekonomsit" je Beograd uvrstio na listu gradova čiji su rezultati najviše poboljšani 2022. godine...Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, podelio je danas na Instagramu vest da je, prema EIU indeksu britanskog "Ekonomista", Beograd značajno napredovao na listi gradova najboljih za život i pozvao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.