LinkedIn prati trend otkaza – i gasi svoju aplikaciju

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 11:33

LinkedIn prati trend otkaza – i gasi svoju aplikaciju

LinkedIn ukida preko 700 radnih mesta i gasi aplikaciju za Kinu.

Kompanija LinkedIn, koja korisnicima nudi istoimenu društvenu mrežu za poslovne kontakte, saopštila je da će ukinuti 716 radnih mesta i ugasiti svoju aplikaciju Incareers, orijentisanu na Kinu.

Šef LinkedIna Rajan Roslanski je rekao da su ukidanja radnih mesta neophodna zbog racionalizacije poslovanja kompanije, prenosi Rojters.

Ova firma, koja je u vlasništvu Majkrosofta, će ubuduće više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristiti usluge spoljnih saradnika.

Roslanski je u pismu naveo da će ove promene doveti do otvaranja 250 novih radnih mesta.

Portparol LinkedIna je saopštio da će osobe koje su izgubile svoje radno mesto u firmi moći da konkurišu na nove pozicije.

Kompanija je istovremeno najavila da će do 9. avgusta ugasiti svoju aplikaciju Inkarirs, orijentisanu na kineske potrošače, zbog "žestoke konkurencije" i "izazovne makroekonomske situacije", navodi se na sajtu LinkedIn-a.

LinkedIn, koji zapošljava 20.000 ljudi, je prošle godine u svakom kvartalu beležo rast, ali je uprkos tome odlučio da se pridruži trendu otpuštanja u tehnološkom sektoru zbog sumornih ekonomskih očekivanja.

U proteklih šest meseci je u na globalnom nivou ukinuto više od 270.000 radnih mesta u tehnološkom sektoru, prema podacima portala Lejofs.

Kompanija Amazon je nedavno ukinula 27.000 radnih mesta, najviše u svojoj istoriji, Meta, vlasnik Fejsbuka - 21.000, a Alfabet, matična kompanija Gugla - 12.000 radnih mesta.

Portal Lejofs navodi da je i pre saopštenja kompanije LinkedIn samo u maju eliminisano 5.000 poslova u tehnološkom sektoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linkedln ukida preko 700 radnih mesta, gasi aplikaciju za Kinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2023

Kompanija Linkedln, koja korisnicima nudi istoimenu društvenu mrežu za poslovne kontakte, saopštila je da će ukinuti 716 radnih mesta i ugasiti svoju aplikaciju Incareers, orijentisanu na Kinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

LinkedIn ukida preko 700 radnih mesta: Gasi aplikaciju za Kinu

Izvor: 24sedam.rs, 09.Maj.2023

LinkedIn, koji zapošljava 20.000 ljudi, je prošle godine u svakom kvartalu beležo rast, ali je uprkos tome odlučio da se pridruži trendu otpuštanja u tehnološkom sektoru

Nastavak na 24sedam.rs...

LinkedIn otpušta 700 radnika

Izvor: Capital.ba, 09.Maj.2023

SUNNYVALE – Društvena mreža fokusirana na biznis odlučila je otpustiti ukupno 716 od 20.000 svojih zaposlenih, a pored toga će ukinuti aplikaciju u Kini. foto: pixabay U pismu koje je potpisao izvršni direktor Ryan Roslansky navodi se da je cilj ovog poteza pojednostavljenje poslovanja kompanije. U...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.