Lik kralja Čarlsa od juna na britanskim novčanicama

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 21:53

Lik kralja Čarlsa od juna na britanskim novčanicama

Novčanice sa likom kralja Čarlsa Trećeg ući će u promet od 5. juna, saopštila je Engleska banka (BoE), koja je pre više od godinu dana prikazala njen dizajn.

Kraljev portret će se pojaviti na novčanicama od pet, 10, 20 i 50 funti i cirkulisaće uz postojeće na kojima je kraljica Elizabeta, preneo je Rojters.

Nove novčanice na kojima je kralj Čarls zameniće pohabane, a njima će se izaći u susret i rastućem zahtevu za britanskim novčanicama, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je BoE.

Banka je istakla da je sve urađeno u dogovoru sa kraljevskom porodicom i da će se voditi računa o uticaju na životnu sredinu.

To znači da će nove novčanice na kojima je 75-godišnji monarh, koji je poznat po aktivnostima u očuvanju životne sredine, ući u opticaj "vrlo postepeno", dodaje BoE.

Pročitajte više:

Novi "debi" kralja Čarlsa III FOTO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.