Lidl se izvinio zbog kampanje u Srbiji koja je percipirana kao mizogina

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Okt.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lidl se izvinio zbog kampanje u Srbiji koja je percipirana kao mizogina

BEOGRAD - Nemačka kompanija „Lidl" saopštila je danas da izuzetno žali zbog toga što je njihova marketinška kampanja „Savršen par" kojom su promovisali otvaranje prodavnica u Srbiji u delu javnosti shvaćena „na način na koji nisu nameravali".

„Ideja naše kampanje nema za cilj da bilo koga omalovažava, već da promoviše ono po čemu je 'Lidl' prepoznat u svetu, a to je najbolji odnos cene i kvaliteta", naveo je „Lidl" i najavio da će uskoro emitovati nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << reklame, preneo je Mondo.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kritikovala je kompaniju „Lidl" zbog reklame u kojoj, kako je navela „ženu prikazuju kao nisku cenu, a muškarca kao visok kvalitet", ocenivši da to „ne nosi dobru poruku gradjanima i posebno gradjankama Srbije".

Kompanija „Lidl" navela je da povezivanje bilo kog od likova u reklami sa samo jednim atributom nije bila njena namera i da je ideja za tu kampanju potekla iz gramatike srpskog jezika u kojem je reč kvalitet muškog roda, a reč cena ženskog.

„Lidl" je naveo i da kao društveno odgovorna kompanija u svim segmentima poslovanja poštuje princip ravnopravnosti i da duboko ceni napore koje ulažu institucije, organizacije civilnog društva i pojedinci u stvaranje društva ravnopravnih ljudi sa jednakim mogućnostima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Lidl se izvinio zbog kampanje u Srbiji koja je percipirana kao mizogina

Izvor: Capital.ba, 06.Okt.2018

BEOGRAD, Nkemačka kompanija „Lidl” saopštila je danas da izuzetno žali zbog toga što je njihova marketinška kampanja „Savršen par” kojom su promovisali otvaranje prodavnica u Srbiji u dijelu javnosti shvaćena „na način na koji nisu namjeravali”.  „Ideja naše kampanje nema...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.