Lidl počeo da radi u Srbiji, redovi pred otvaranje

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lidl počeo da radi u Srbiji, redovi pred otvaranje

U 8h otvoreno je 16 Lidl radnji u 12 gradova Srbije, od kojih pet u Beogradu, čime je počelo poslovanje ove nemačke kompanije u Srbiji.

Veliki broj ljudi čekao je u redu pred otvaranje, kome su prisustvovali direktor "Lidl Srbija" Tomislav Šapina i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar Rasim Ljajić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Tomislav Šapina je rekao da veruje da će ta kompanija uspešno odgovoriti na potrebe potrošača. "Ponudićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vam Lidl brendove, sveže voće, povrće, pecivo iz Lidlove pekare, više od 350 proizvoda domaćih proizvođača, a pre svega ponudićemo vam najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji", naveo je.

Gradonačelnik Radojičić je najavio otvaranje još jedne prodavnice Lidla do kraja godine u Beogradu, kao i još jedne sledeće godine, jer je cilj, kako je naveo, da svaka opština u Beogradu ima Lidl.

U pitanju je investicija vredna 205 miliona evra, rekao je Vučić koji je dodao i da su nemačke kompanije najviše ulagale u Srbiju i da sa Nemačkom imamo jednu od najvećih spoljno-trgovinskih razmena.

Vučić je naveo da su za Srbiju važni ovakvi supermarketi, jer "od njih možemo dosta da naučimo, pre svega o organizaciji posla, logistici..." "A mislim da je Lidl jedan od najvećih učitelja koje smo u toj oblasti mogli da dobijemo", dodao je.

Marketi ovog nemačkog lanca otvoreni su istovremeno i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

U 16 radnji Lidla u Srbiji radiće preko 1.500 ljudi. Iz uprave kompanije tvrde da će cene biti niže, kao i da je angažovan veliki broj dobavljača iz Srbije. Kako navode, u asortimanu od 1.500 proizvoda, 350 će biti iz domaće proizvodnje.

 Detalje ima reporterka N1:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.