Lidl ostvaruje ogromnu zaradu u srednjoj i istočnoj Europi

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Nov.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lidl ostvaruje ogromnu zaradu u srednjoj i istočnoj Europi

BERLIN - Lidl ostvaruje ogromne zarade u svojim trgovinama u središnjoj i istočnoj Europi, pokazuje izvještaj LZ Retailyticsa. 

Procjenjuje se da se Lidlov profit u njihovom "istočnoevropskom" poslovanju udvostručio posljednjih godina. Lidl je prema ovom izvještaju, zaradio 723 milijuna eura u 2017.-2018., što je gotovo dvostruko više nego što je u tim zemljama zaradio 2014/15 - 384 milijuna eura.

 Istočnoeuropske trgovine Lidla prosječno su zaradile oko >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 6,8 milijuna eura u 2017./18. neto. Lidl je u tom razdoblju ostvario neto prodaju od 11 milijardi eura u regiji, što predstavlja 15% ukupne europske prodaje, izvijestio je LZ Retailytics.

Lidl je tako ojačao u "borbi" protiv Aldija, koji je prisutan u tri zemlje regije, dok Lidl ima trgovine u deset zemalja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.