Lidl Srbija povlači proizvod, poziva potrošače da ga vrate

Izvor: B92, 23.Sep.2023, 11:49

Lidl Srbija povlači proizvod, poziva potrošače da ga vrate

Lidl Srbija povlači jedan od svojih proizvoda jer može štetno uticati na zdravlje potrošača.

"Obaveštavamo vas o povlačenju proizvoda 'S ljubavlju domaće Kukuruzno brašno belo 500g'", proizvođača DPS KLAS GROUP DOO", navodi se u objavi kompanije.

U tom kukuruznom brašnu otkriveni su povišeni nivoi mikotoksina (Aflatoksin), koji u slučaju konzumiranja tokom dužeg vremenskog perioda mogu imati štetne uticaje, objašnjavaju iz Lidla. Lidl izbacuje deo proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz svoje ponude

"Iz tog razloga ukoliko ste kupili ovaj proizvod sa rokom upotrebe 01.04.2024, pozivamo vas da proizvod vratite u bilo koju našu prodavnicu. Povrat novca će biti izvršen i bez dostavljenog računa", saopšteno je.Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod “S ljubavlju domaće Kukuruzno brašno belo 500g” sa rokom upotrebe 01.04.2024. od proizvođača DPS KLAS GROUP DOO, ostali rokovi upotrebe ovog proizvoda nisu ugroženi. Obaveštenje se ne odnosi na druge proizvode od proizvođača DPS KLAS GROUP DOO koji se prodaju u Lidl Srbija, kao ni na proizvode od drugih proizvođača", dodaje se u objavi kompanije.

Lidl Srbija se izvinjava zbog nastale neprijatnosti i zahvaljuje se na razumevanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.