Licemeri: Pričaju o klimi, zakupili 1.500 letova, helikopterima u Alpe

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Licemeri: Pričaju o klimi, zakupili 1.500 letova, helikopterima u Alpe

Klimatske promene? Izgleda da eliti to nije bilo na umu kada su masovno došli privatnim avionima na raspravu u Davosu.

Izvršni direktori mnogih kompanija i svetski lideri tvrde da su zabinutiji nego ikad kada je reč o klimatskim promenama. Ali to ih ne sprečava da zakupe ili dođu privatnim avionima, i to ove godine u rekordnom broju.

Prakitčnost i udobnost privatnog aviona u odnosu na komercijalne letove izgleda da nadmašuje bilo kakvu zabrinutost zbog prevelike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << emsije štetnih gasova.

Svetski mediji prenose da je oko 1.500 letova privatnim avionima planirano za nedelju Svetskog ekonomskog foruma u švajcarskim Alpima, iako je upravo avio-saobraćaj identifikovan kao jedan od klimatskih problema.

Većina učesnika stiže u Davos automobilom ili vozom, posle izlaska na primer sa aerodroma kao što je onaj u Cirihu, ali mnogi direktori i vladini lider unajmljuju helikoptere da uštede vreme.

Navodi se i da tražnja za privatnim letovima u nedelji foruma nije nigde tolika, odnosno da na primer ni da se u toku Lige šamiona ne leti toliko.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Davosu pričaju o klimi, a zakupili 1.500 letova, helikopterima u Alpe: Baš ih briga za štetne gasove

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2019, 00:29

Izvršni direktori mnogih kompanija i svetski lideri tvrde da su zabinutiji nego ikad kada je reč o klimatskim promenama...Ali to ih ne sprečava da zakupe ili dođu privatnim avionima, i to ove godine u rekordnom broju...Prakitčnost i udobnost privatnog aviona u odnosu na komercijalne letove izgleda...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.