Li Keqiang: Red se mora vratiti u Hong Kong

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Dec.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Li Keqiang: Red se mora vratiti u Hong Kong

PEKING - Kineski premijer Li Keqiang susreo se u ponedjeljak u Pekingu s čelnicom Hong Konga Carrie Lam nakon mjeseci ponekad nasilnih prosvjeda koji su potaknuli recesiju u tom posebnom upravnom području Kine i poručio da se moraju okončati nasilje i kaos.

Li se susreo s Lam u okviru njezinih redovitih konzultacija s Pekingom tijekom kojih će se susresti i s predsjednikom Xi Jinpingom.

Do susreta dolazi nakon što je tijekom noći hongkonška policija suzavcem rastjerivala >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prosvjednike u bivšoj britanskoj koloniji suočenoj s najgorom političkom krizom u proteklih nekoliko desetljeća koja traje više od šest mjeseci.

"Vlasti posebnog upravnog područja mora nastaviti s naporima da se okonča nasilje i zaustavi kaos u skladu sa zakonima i ponovno uspostavi red", kazao je Li na susretu s Lam, prema izravnom televizijskom prijenosu.

Posjet Lam Pekingu odvija se u trenutku dok lokalni tisak spekulira hoće li joj Xi dati nove naputke o rješavanju političke krize uključujući i moguće smjene u čelništvu Hong Konga.

Xi se s Lam susreo u studenome u Šangaju i tada je kazao kako ima "iznimno povjerenje" u nju unatoč nemirima u gradu.

Hong Kong u kojemu živiti oko sedam milijuna ljudi prvi puta je nakon deset godina u recesiji a posebno su pogođeni turizam i trgovina zbog nasilnih prosvjeda.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.