Leteći automobili u Srbiji? Vučić: Mnogo toga ćemo da dobijemo i naučimo

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 13:07

Leteći automobili u Srbiji? Vučić: Mnogo toga ćemo da dobijemo i naučimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nema sumnje da će Srbija EKSPO 2027 dočekati sa autonomnim automobilima, odnosno vozilima bez vozača.

Vučić je obraćajući se medijima tokom obilaska Vojnotehničkog instituta u Žarkovu rekao da se nada da će to biti premijera takozvanih letećih automobil za jugoistočnu Evropu.

On je rekao da ovakve uspehe postižemo zahvaljujući inteligenciji naših ljudi, a da je još jedan od velikih uspeha koji je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigla i to što će predsedavati globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju.

"To govori koliko je Srbija uspela da uradi. Sve što vidite, ne znam da li smo ikada imali takav napredak. Mnogo toga ćemo da dobijemo i naučimo", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VUČIĆ SAOPŠTIO VELIKE VESTI ZA SRBIJU: Na "Ekspu 2027" imaćemo prilike da vidimo "leteće automobile"

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024

Očekuju se velike stvari..Odgovarajući na pitanje "Novosti" tokom posete Vojno-tehničkom institutu u Žarkovu predsednik je pomenuo i velike stvari koje očekuju Srbiju pred EKSPO 2027, između ostalog i tzv. leteće automobile...- Za našu zemlju je velika stvar što će da predsedava Globalnim partnerstvom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.