Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepa vest: "Viz er" leti iz Niša

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisaće u utorak u Vladi Srbije ugovor sa kompanijom "Viz er" koja će uspostaviti letove iz Niša.

- Ovo je veliki dan za Niš jer će niški civilni aerodrom "Konstantin Veliki" ponovo biti u funkciji - rekao je Perišić za Blic.

Nezvanično, poznata lou kost aviokompanija mogla bi da počne da leti redovno već od početka primene letnjeg reda letenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << krajam marta 2015. godine.

Sa niškog aerodroma nije bilo redovnih linija već godinu dana od kada je "Montenegro erlajns" obustavio letove u novembru prošle godine. Do prekida saradnje je došlo jer je istekao ugovor o subvencionisanju linija pet puta nedeljno do evropskih metropola, a novi nije bio potpisan.

Ministarka Mihajlović je prilikom posete Nišu u martu ove godine najavila nameru Vlade Srbije da niški aerodrom postane stecište niskotarifnih aviokompanija i da već u 2015. godini ima približno 40.000 putnika, a u 2016. i 100.000 putnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.