Leopold Prvi na Petrovaradinu

Izvor: Politika, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Leopold Prvi" na Petrovaradinu

Najatraktivniji hotel u Novom Sadu, posle renoviranja u koje je uloženo 6,5 miliona evra, prima prve goste

Novi Sad – Najlepši vidikovac s pogledom na Novi Sad, bivši hotel "Varadin" na Petrovaradinskoj tvrđavi koji se sada zove "Leopold Prvi", počeo je nakon temeljnog renoviranja, u koje je zakupac Novosađanin Ratko Butorović uložio šest i po miliona evra, da prima prve goste. Butorović i njegovi saradnici saopštili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da ovaj ekskluzivni turistički objekat raspolaže savremeno opremljenim apartmanima, jednosobnim i dvokrevetnim sobama i rezidencijama, odnosno da ima ukupno 60 smeštajnih jedinica koje mogu odjednom da prime do 200 gostiju.

Hotel sada ima bazen, diskoteku, četiri restorana, od kojih je jedan u samom hotelu, i niz pratećih sadržaja koji su na raspolaganju gostima.

Sagovornici su objasnili da nisu odustali ni od izgradnje žičare koja treba da poveže levu obalu Dunava i sam hotel, što znači da bi premostila reku, i time predstavljala svojevrsnu atrakciju. Međutim, pošto su mišljenja stručnjaka različita, odlučili su da sačekaju da se o tome postigne dogovor u gradskoj vlasti,

Butorović je bivši hotel "Varadin" dobio u zakup na javnom međunarodnom konkursu na period od 30 godina. Renovirani objekti su sastavni deo kompleksa Petrovaradinske tvrđave koja ima status kulturnog dobra. Imajući to u vidu, radovi koji su izvedeni usklađeni su sa merama koje je propisao Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada.

S. Živković

[objavljeno: 22.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.