Lekovi na recept skuplji 0,76 odsto

Izvor: B92, 18.Nov.2010, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekovi na recept skuplji 0,76 odsto

Beograd -- Lekovi koji se izdaju na recept poskupeće u proseku za 0,76 odsto, odobrila je Vlade Srbije, a Ministarstvo zdravlja objaviće sutra novu listu skupljih lekova.

Cene za oko 30 odsto lekova će se sniziti za oko 9,7 odsto, dok će oko 70 odsto lekova poskupeti u proseku za oko 5,3 odsto, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Do korekcije cena lekova doći će zbog slabljenja vrednosti dinara u odnosu na evro, kao i zbog uskladjivanja cena lekova sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjim podacima o cenama uporednih lekova u referentnim zemljama.

Lekovi su poslednji put poskupelu u martu za 7,6 odsto. Tada je za obračun uzet kurs od 99,65 dinara za evro.

Predsednik Grupacije proizvođača lekova dr Dragomir Marisavljevic je ranije medijima rekao da je farmaceutska industrija od jula, kada je

podnet zvaničan zahtev za korekciju cena lekova, do sada samo na kursnoj razlici izgubila 10 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.