“Lego” zabilježio pad profita

Izvor: Capital.ba, 12.Mar.2024, 17:23

“Lego” zabilježio pad profita

KOPENHAGEN – Kompanija “Lego” zabilježila je pad godišnjeg profita jer se suočava sa najtežim stanjem na tržištu igračaka u posljednjih više od 15 godina. FOTO: Pixabay Danska grupacija je u saopštenju upozorila da će njen krajnji profit ostati pod pritiskom i tokom 2024. godine. “Lego” je prijavio pad operativne dobiti za pet odsto, na 9,47 milijardi evra, prenijela je agencija PA medija. Neto godišnji profit je, takođe, opao za pet procenata na 1,75 milijardi evra, iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << grupa zabilježila rast za sedam odsto u posljednjih šest mjeseci koji su pokrili božićnu sezonu. Prodaja je porasla za dva odsto na vrijednost od 8,89 milijardi evra tokom 2023. godine. “Lego” je saopštio da očekuje jednocifreni rast prodaje u narednoj godini i nešto bolje uslove na tržištu igračaka, ali je dodao da će neto profit ponovo “blago” opasti jer će kompanija nastaviti da povećava troškove zbog strateških ulaganja. Srna Чланак “Lego” zabilježio pad profita се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Lego" zabilježio pad profita

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Mar.2024

Kompanija "Lego" zabilježila je pad godišnjeg profita jer se suočava sa najtežim stanjem na tržištu igračaka u posljednjih više od 15 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Lego u problemu – niko ne kupuje igračke

Izvor: Domino Magazin, 13.Mar.2024, 09:40

Kompanija Lego je u problemu i profit im pada. Razlog je najteže stanje na tržištu igračaka u poslednjih više od 15 godina. Drugim rečima – više niko ne kupuje igračke. Danska grupacija je u saopštenju upozorila da će njen krajnji profit ostati pod pritiskom i tokom 2024. godine. Neto godišnji...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.