Le Mer: Pritisnuću novu vladu SAD da podrži digitalni porez

Izvor: B92, 23.Nov.2020, 15:45

Le Mer: Pritisnuću novu vladu SAD da podrži digitalni porez

Francuski ministar finansija Bruno le Mer će administraciju SAD pritisnuti da podrže reformu međunarodnih poreskih pravila oporezivanja digitalnih kompanija.

"Zaista se nadam da će ova nova Bajdenova administracija značiti i nov početak odnosa između Evrope i Sjedinjenih Država", rekao je Le Mer na jednom onlajn događaju agencije Blumberg.

Jedna od mogućnosti, koja bi označila taj novi početak, bilo bi postizanje konsenzusa o poreskoj reformi na nivou Organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) do početka 2021. godine, dodao je on, prenosi Rojters.

Le Mer je precizirao da će u prvim kontaktima s novom američkom administracijom, koje će imati kasnije danas, takođe razgovarati i o globalnoj ekonomiji i trgovini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.