Lažu! Sve prikrivaju lažima – ovo je pravi cilj Rusije

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 10:04

"Lažu! Sve prikrivaju lažima – ovo je pravi cilj Rusije"

Rusija je verovatno donela odluku da napusti sporazum o žitu "pre izvesnog vremena", pre nego što je to zvanično objavila jer "više ne služi njenim interesima".

To je objavilo Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u svom najnovijem obaveštajnom izveštaju, prenosi teletrejder.

"Rusija je ovo prikrila dezinformacijama, tvrdeći da je njeno povlačenje posledica zabrinutosti da su civilni brodovi u opasnosti od ukrajinskih mina i da je Ukrajina vojno koristila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koridor žitarica bez pružanja dokaza za ove tvrdnje", saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo je dalje dodalo da sada postoje veće šanse da će ruska Crnomorska flota (BSF) biti aktivnija u "ometanju svake trgovine koja se nastavlja".

Pročitajte više:

Putin dao svoje uslove: "Nema više praznih priča"

Gotovo je: Rusija se povlači

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.