Lavrov o Severnom toku 2

Izvor: Akter, 04.Feb.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov o Severnom toku 2

Projekat izgradnje gasovoda Severni tok 2 će, pošto bude realizovan, poboljšati energetsku bezbednost Evrope, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za italijanski magazin "Limes"

"To je komercijalni ugovor baziran na prognozama stručnjaka o potrošnji gasa u Evropi. Uvereni smo da će njegova realizacija pomoći u obezbeđivanju stabilnih isporuka gasa evropskom tržištu i da će poboljšati energetsku bezbednost na zajedničkom kontinentu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rekao je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tas.

Lavrov je podsetio da su u septembru prošle godine, u Vladivostoku, akcionari u zajedničkoj kompaniji potpisali ugovor o izgradnji dva nova kraka gasovoda Severni tok, ukupnog godišnjeg kapaciteta od 55 milijardi kubnih metara gasa.

Osim ruskog Gasproma, akcionari u toj kompaniji su najveće evropske energetske kompanije, poput nemačkog Vinteršela i E.ON-a, austrijskog OMV-a, britansko-holandskog Šela i francuskog Anžija, navodi ruski Tas.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.