Izvor: B92, 06.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Laško" i dalje u igri

Ljubljana -- Pivara "Laško" još je "u igri" za kupovinu "Knjaza Miloša", izjavio je predsednik slovenačke pivare Anton Turnšek.

Turnšek je za slovenački ekonomski dnevnik "Finance" rekao da investiconi fond "FPP Balkan Limitid" nije strateški vlasnik aranđelovačke fabrike. Prema njegovim rečima, "FPP" je kupio "Knjaz Miloš" samo zato da bi ga "očistio i prodao".

On je rekao i da je slovenačka pivara veoma zainteresovana za kupovinu u regionu, pomenuvši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << banjaličku pivara u Bosni i Hercegovini i Beogradsku industrija piva. Međutim, kazao je Turnšek, na Balkanu i u Srbiji postoji problem velikih viškova radne snage, koje je teško sanirati pa zbog toga "Laško" za sada neće ulaziti u nove projekte.

Prodaja fabrike "Knjaz Miloš" postala je jedna od najozbiljnijih tema u 2004. godini. Krajem godine FPP Balkan Limitid kupio je akcije od manjinskih akcionara "Knjaza Miloša", dok državne deonice nisu prodate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.