Lakše do posla: Od 2020. ukida se zabrana zapošljavanja

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lakše do posla: Od 2020. ukida se zabrana zapošljavanja

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić najavila je da će vlada verovatno na kraju godine predložiti potpuno ukidanje Zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

"Na kraju 2019. verovatno ćemo predložiti potpuno ukidanje tog zakona, da ne postoji više zabrana zapošljavanja u javnom sektoru. Ali ćemo zadržati komisiju za zapošljavanje, jer moramo da imamo sistem kontrole, pa svakako i kroz centralni reigistar obveznika socijalnog osiguranja, ali i kroz vladinu komisiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako ne bi došlo ponovo do prekomernog zapošljavanja", rekla je premijerka u Skupštini Srbije.

Ona je odgovarajući na poslaničko pitanje Muamera Zurkolića - kada će biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru pošto kvalitet u školstvo trpi zbog toga, rekla da vlada nikada nije bila protiv toga da se zaposle ljudi gde postoji nedostatak kadrova.

Brnabićeva je navela da je u sektoru zdravstva samo prošle godine zaposleno 4.000 ljudi, a ove godine još više.

"Nismo dozvoljavali zapošljavanje dodatne administracije, osim u vanrednim okolnostima, isto tako i u školstvu", dodala je premijerka.

Kako je rekla, najveći problem je u sistemu socijalne zašite i već je razgovarala u vladi o tome pre dva dana i dogovoreno je da se održi poseban sastanak.

"Tu nam nedostaje 790 ljudi. U školstvu, ako postoji potreba i ona se obrazloži, ako postoji prostor u budžetu za plate, ide automatski dozvola za zapošljavnje. Sve će biti drugačije od 1. janura 2020, relaksiraćemo to pitanje, ali zadržavamo kontrolu da ne bi došlo do iskakanja iz budžeta i pravljenja ogromnih troškova", navela je Brnabićeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić: Verovatno potpuno ukidanje zabrane zapošljavanje od 2020.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2019

Premijerka Ana Branbić najavila je danas da će vlada verovatno na kraju godine predložiti potpuno ukidanje Zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru..."Na kraju 2019. verovatno ćemo predložiti potpuno ukidanje tog zakona, da ne postoji više zabrana zapošljavanja u javnom sektoru. Ali, ćemo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.