Lagarde: Ima prostora za niže kamatne stope

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Avg.2019, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagarde: Ima prostora za niže kamatne stope

FRANKFURT - Buduća predsjednica Europske centralne banke Christine Lagarde smatra da ECB još uvijek ima prostora za niže kamatne stope ako bude potrebno.

Efektivna donja granica za ključne kamatne stope još nije dostignuta, istakla je ona u odgovoru na pitanja Odbora za ekonomska i monetarna pitanja (Econ) Evropskog parlamenta, objavljeno je u četvrtak. Ali isto tako je jasno da su niske kamate uglavnom povezane s bankarskom i finansijskom stabilnošću.

Lagarde >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je u svojim odgovorima naznačila da će se za sada držati monetarne politike svog prethodnika Marija Draghija.

Ona je ukazala na trajno nisku inflaciju u eurozoni i stagnirajući ekonomski rast. Stoga je jasno da monetarna politika u bliskoj budućnosti mora ostati prilagodljiva.

ECB je provodila vrlo aktivnu monetarnu politiku posljednjih godina. Draghi je najavio početkom lipnja da ECB neće podizati ključnu stopu do sredine 2020. godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Lagard: "Ima prostora za NIŽE kamatne stope"

Izvor: Blic, 31.Avg.2019

Buduća predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard smatra da ECB još uvek ima prostora za niže kamatne stope ako bude potrebno. Efektivna donja granica za ključne kamatne stope još nije dostignuta, istakla je ona u odgovoru na pitanja Odbora za ekonomska i monetarna pitanja (Econ) Evropskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.