LOŠE VESTI za zadužene u švajcarcima! Evo šta se dešava sa KURSOM i RATAMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2020, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOŠE VESTI za zadužene u švajcarcima! Evo šta se dešava sa KURSOM i RATAMA

Švajcarska valuta franak (CHF) poslednjih nedelja jača prema ostalim svetskim valutama.

Trenutno za franak treba izdvojiti 1,064 evra, što je vrednost koja odavno nije dostignuta. Kurs franka tako se približio rekordnoj vrednosti koju je dostigao 2015. godine, posle odustajanja Švajcarske centralne banke od fiksnog kursa prema evru.

A to i te kako pamte naši građani.

Njegov rast će se svakako odraziti prvo na visinu rate za sve one koji je plaćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u švajcarskim francima, koja će biti malo veća, a s druge strane konverzija kredita u evre će biti nešto skuplja.

To se desilo i prošle godine, sredinom leta. Podsetimo, rast švajcarskog franka uticao je na visinu rate u CHF, što je bila samo nova muka za zadužene u švajcarcima koji su bili u procesu konverzije kredita u okviru leks specijalisa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.