LIDL SPUSTIO CENE ULJA, MLEKA I ŠEĆERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 15:12

LIDL SPUSTIO CENE ULJA, MLEKA I ŠEĆERA

Prošle nedelje je među građanima odjeknula informacija koju je dao ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović – CENE PADAJU!

Stigle su vesti koje smo svi dugo čekali, a to je da će cene potrošačkih dobara krenuti sa opadanjem, te se nadamo i da se kraj višegodišnje inflacije može namirisati.

- Prethodnih godinu dana bijemo ljutu bitku sa visokom inflacijom uvezenom sa istoka Evrope i danas slobodno mogu da kažem da smo u toj borbi pobedili. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Trend rasta cena se zaustavio i cene polako počinju da padaju - rekao je Momirović, prenose iz ministarstva.

Prvi proizvod kod kog smo primetili nižu cenu je suncokretovo ulje, čija cena je u jednom trenutku prešla i 200 dinara, dok je u na primer u Lidlu aktuelna cena za jedan litar 169,99 dinara.

Obratili smo im se kako bismo proverili da li planiraju niže cene za još neke proizvode.

- Od prvog dana našeg poslovanja, vodimo računa o kućnom budžetu naših sugrađana, tako da kada pogledamo potrošačke korpe sa proizvodima uporednog kvaliteta, korpa kupljena u Lidlu, bude najpovoljnija. To praktično znači da se Lidl u svakoj situaciji trudi da cene prilagodi tako da uvek bude najpovoljnije mesto za kupovinu, bez obzira na spoljne faktore, pa smo na primer tokom novogodišnjih i božićnih praznika u trajanju od više od dva meseca za veliki broj naših proizvoda zamrznuli cene.

Sada su u Lidl prodavnicama cene određenih proizvoda osnovnih životnih namirnica niže u odnosu na prethodni period. Sniženo je 14 Pilos mlečnih proizvoda do čak -16%, pa je na primer nova cena dugotrajnog mleka UHT sa 2,8% mm snižena sa 129,99 dinara na 109,99 dinara, dok snižena cena jogurta od 1l sa 2,8% mm sada iznosi 124,99 dinara . Takođe, cena suncokretovog ulja od 1l niža je za -15% i sada iznosi 169,99 dinara. Cena brašna tip 500  1kg niža je za oko -11% i iznosi 53,99 dinara“, javljaju iz Lidla Srbija.

Naša analiza pokazuje da su ovakve tvrdnje utemeljene u realnosti, što je svakako dobra vest za sve građane Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.