LG Chem investira 424 milijuna dolara u tvornicu baterija

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Jul.2019, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LG Chem investira 424 milijuna dolara u tvornicu baterija

SEUL - Kako javlja Reuters, LG Chem, LG-jeva podružnica koja se specijalizirala za baterije namjerava uložiti oko 424 milijuna američkih dolara u novu tvornicu u Južnoj Koreji.

Tvornica na jugoistoku Južne Koreje (grad Gumi) proizvodit će katodni materijal za litij-ionske baterije koji se izrađuje od litija te od kombinacije drugih metala kao što su nikal, kobalt i mangan.

Očekivani početak proizvodnje u novoj tvornici zakazan je za kraj 2022. godine te je predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zapošljavanje oko 1000 domaćih južnokorejskih radnika. LG Chem trenutačno ima dvije tvornice za katode u matičnoj Južnoj Koreji te jednu u Kini.

LG Chem je jedan od vodećih dobavljača baterija za električna vozila tvrtki kao što su Volkswagen i General Motors. Četvrta tvornica predstavlja napore tvrtke da poveća svoju samostalnu proizvodnju katodnog materijala s trenutačnih 20% na budućih 35%.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.