LEPE VESTI ZA NAUČNE RADNIKE: Predsednik Vučić najavio POVEĆANJE PLATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPE VESTI ZA NAUČNE RADNIKE: Predsednik Vučić najavio POVEĆANJE PLATA

Evo koliko će primati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa profesorom matematike Stojanom Radenovićem koji je najcitiraniji srpski matematičar.

Nakon sastanka, Vučić je rekao da su Srbiji potrebni pametni ljudi bez obzira na njihovo političko opredeljenje.

On je iz Predsedništva poručio i da se nada da će minimalna zarada u Srbiji preći 30.000 dinara, što je značajno povećanje.

Konkretno, naučnim radnicima će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti povećana primanja za minimum 10 odsto.

Profesor Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara sveta i ranije je naučne radove potpisivao za Univerzitet u Beogradu, ali ga je u međuvremenu angažovao Univerzitet kralj Saud u Saudijskoj Arabiji da za njih potpisuje naučne radove što je negativno uticalo na plasman BU na najnovijoj Šangajskoj listi.

Vučić je podsetio da je Radenović u zgradi Predsedništva bio 2016. kada mu je tadašnji predsednik Tomislav Nikolić za posebne zasluge u nauci uručio Srebrnu medalju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Sestrama 15 odsto povećanje, kulturi 10 odsto, veći i minimalac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas značajno povećanje plata medicinskim sestrama - 15 odsto, kulturi i naučnim radnicima - najmanje 10 odsto, a rekao je i da očekuje da će minimalac, posle razgovara i dogovora sa sindikatima, preći 30.000 dinara...Govoreći za TV Pink o povećanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.