LEPE VESTI ZA ISTOK SRBIJE! Novi krak Koridora 10 već dovodi INVESTITORE I NOVE FABRIKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPE VESTI ZA ISTOK SRBIJE! Novi krak Koridora 10 već dovodi INVESTITORE I NOVE FABRIKE

Za dva dana biće otvorena čitava deonica prema bugarskoj granici

Samom izgradnjom tog dela auto-puta broj investitora koji otvaraju fabrike u ovom delu Srbije znatno se povećao.

Bela Palanka i Dimitrovgrad, koji su do skoro imali status nerazvijenih opština, kompletno su infrastrukturno opremili industrijske zone. U Belu Palanku dolazi fabrika za proizvodnju delova za auto-industriju, a posao će dobiti 500 radnika.

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dimitrov kaže da su gotovo sve parcele u radnoj zoni Beleš otkupljene.

- Ona je infrastrukturno uređena 2017. godine, ali se tek sa izgradnjom petlje Dimitrovgrad-Zapad desilo da su otkupljene sve parcele. Tek tada su investitori pokazali svoje puno interesovanje - izjavio je Dimitrov.

Naveo je i da je jedna fabrika već izgrađena i da prima radnike. To je fabrika "Eko Raber" koja se bavi mehaničkim tretmanom i reciklažom starih guma. Dimitrov je dodao da bi na susednim parcelama trebalo da se izgrade fabrike alkoholnih destilata i proizvodnje nameštaja po meri.

Radna zona "Beleš" posluje od jula u sklopu slobodne zone Pirot i funkcioniše u istom bescarinskom režimu.

Slobodna zona Pirot koju je "Fajnenšl tajms" prošle godine proglasio za najbolju u Evropi ima godišnji promet od 900 miliona evra i sedam hiljada radnika.

Što se tiče Istočnog kraka Dimitrov kaže da se benefit od izgradnje auto-puta video još tokom gradnje.

- Zapošljavanjem radne snage iz Dimitrovgrada, upošljavanjem nekih proizvodnih kapaciteta, ljudi koji su radili na građevini, izdavali stanove, taj deo se već promenio. Ono što smo primetili je i povećanje broja turista, odnosno registrovanih noćenja u Dimitrovgradu. Mi smo nekada imali oko 1.500 noćenja, a sada imamo više od 10.000 na godišnjem nivou - istakao je Dimitrov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.