LDP: Građani plaćaju poklone Rusima

Izvor: B92, 02.Apr.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Građani plaćaju poklone Rusima

Beograd -- Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović je još jednom zatražio revidiranje energetskog sporazuma sa Rusijom.

Razlog je, kaže Jovanović, to da Srbija ne bi bila jedina zemlja koja je manjinski partner u projektu gasovoda Južni tok.

On podseća i da je naša zemlja Rusiji dala Naftnu industriju i kompletnu gasnu infrastrukturu, a da građani plaćaju najskuplji gas i benzin u regionu.

Jovanović navodi da vlast, umesto da ukine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << monopolski položaj države, kao najveću prepreku tržišnoj ekonomiji, beži od procesa profesionalizacije i privatizacije javnih preduzeća, gde bi se direktori birali na javnim konkursima, a ne u stranačkim centralama.

Vladajuća većina nije sposobna da počne reforme, kao što je departizacija javnih preduzeća, razorenih zbog činjenice da su partijski plen, ocenio je Jovanović.

LDP želi izbore posle kandidature u najkraćem roku, ali očekuje od vlasti da se ne skriva iza evropske ideje. Jovanović dodaje i da je evropska ideja za vlast postala "izgovor za svaku vrstu nesposobnosti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.