LAŽNE UPLATNICE U SRBIJI! HRVAT POKUŠAVA DA NASAMARI DOMAĆE FIRME: Ako ne platite 4.500 RSD, ceh će biti 15.000

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:06

LAŽNE UPLATNICE U SRBIJI! HRVAT POKUŠAVA DA NASAMARI DOMAĆE FIRME: "Ako ne platite 4.500 RSD, ceh će biti 15.000"

Upozravaju sve korisnike da ova ponuda ne potiče iz APR-a

Agencija za privredne registre ponovo je upozorila građane da koverte sa uplatnicom za "upis promene u Privredni Registar" ne potiču od Agencije, već da je u pitanju komercijalna ponuda koja nema nikakve veze sa ovim državnim organom, niti sa Registrom privrednih subjekata koji se vodi u Agenciji, u skladu sa zakonom.

Firma koja dovodi ljude u zabunu da je u pitanju digitalna APR-ova platforma, osnovana je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na ime stranca iz Hrvatske.

APR-u se obratio veliki broj građana koji su primili koverte sa uplatnicama na kojima je odštampan iznos od 4.500 dinara, uz obaveštenje da će naknada za upis u "Privredni-registar.rs" biti uvećana na iznos od 15.000 dinara, ukoliko se uplata ne izvrši do 12. oktobra 2020. godine.

Takvim dopisima, dodaje se, privredni subjekti se dovode u zabludu da ih upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR.

Primaoci ovih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na ovom portalu, jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva "Digitalna platforma d.o.o. Beograd- Novi Beograd", koje je osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

Podsetimo, prošle godine APR je reagovao povodom identične situacije gde su građani dobijali koverte sa istim sadržajem koje ne potiču od Agencije za privredne registre.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.