Kvadrat novogradnje od 500 evra

Izvor: S media, 07.Nov.2009, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvadrat novogradnje od 500 evra

Privredna komora Srbije (PKS) objavila je bazu podataka o stanovima koji imaju uredne papire i izdate građevinske dozvole, a koji će biti na raspolaganju građanima za kupovinu na kredit. Na spisku koji je objavljen na sajtu www.pks.rs nalaze se stanovi koje su gradile građevinske kompanije u Beogradu i širom Srbije. Cene stanova od pedesetak kvadrata su od 1.500 evra u širem centru Beograda do 500 evra za kvadrat na Ubu.

Baza podataka pruža generalni uvid u ukupnu ponudu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stanova koji imaju uredne građevinske dozvole. Pretraživanje sajta Komore je lako i omogućava dobijanje podataka o broju stanova u određenom gradu, lokaciji zgrade, ime građevinske kompanije koja je gradila stanove, kao i informacije o površini i ceni kvadrata konkretnog stana. U pregledu stanova se nalazi i link detaljnije gde su precizno navedeni podaci o broju stanova u zgradi, kvadraturi zgrade, stepenu završenosti stanova, roku njihovog završetka, način finansiranja izgradnje i broj telefona zadužene osobe za kontakt sa potencijalnim kupcima.

Namera PKS je da u tu bazu uđu pre svega stanovi koje grade domaće građevinske operative - „Energroprojekt“, „Ratko Mitrović“, „Napred“, „Montera“, „Gemaks“, „Neimar“ iz Kragujevca, „Aleksandar“ i „Budućnost“ iz Novog Sada, „Niš projekt“ i drugi, koji grade sigurne stanove sa unapred datim garantnim rokovima. Program odobravanja novih povoljnih stambenih kredita uz subvenciju države predvideo je beskamatni period za mesečnu ratu kredita do 31. oktobra 2012. godine. Učešće građana je pet odsto, a država obezbeđuje dodatnih 20 odsto, učešća sa kamatom od 0,1 odsto (građani otplaćuju poslednjih pet godina otplate kredit), dok će banke obezbediti preostalih 75 odsto kredita.

Zajmovi se odobravaju samo za nove stanove ili stanove u izgradnji na maksimalno 30 godina, a najviši iznos kredita je 100.000 evra.

Cene stanova

od 50 kvadrata

Beograd (Voždovac) 1.500

Novi Sad 1.190

Beograd (Grocka) 980

Subotica 864

Pančevo 850

Užice 850

Niš 820

Gornji Milanovac 756

Kruševac 750

Paraćin 690

Jagodina 650

Ub 500

* cene su u evrima po kvadratu

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.