Kvadrat na Jadranu za manje od 500 EUR - moguće je

Izvor: B92, 01.Jun.2016, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvadrat na Jadranu za manje od 500 EUR - moguće je

Senj je jedan od gradova u kojem se mogu pronaći dobre prilike za kupovinu.

Kako prenose regionalni mediji podatke jednog portala za oglašavanje, u tom je gradu tokom aprila oko 30 odsto oglašenih stanova imalo cenu kvadrata nižu od 1.000 evra. U središtu Senja oglašavan je stan čija cena iznosi tek oko 350 evra po metru kvadratnom. Reč je o stanu površine oko 115 kvadrata, koji se prodavao po ceni od tek 40.000 evra.

Kupovina nekretnine na Jadranu mnogima se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čini kao nemoguća misija. Razlog tome često su visoke cene karakteristične za ta područja, pa brojni građani mogu samo da sanjaju o sopstvenim "kvadratima" uz more.

Izuzetaka ima, pa se u pojedinim gradovima širom hrvatske obale mogu pronaći stanovi čije su cene niže od 500 evra po metru kvadratnom.

Stanovi koji se prodaju tako povoljno imaju neka zajednička obeležja: nekima je potrebno renoviranje, neki su smešteni u potkrovlju ili je reč o prodaji sprata porodične kuće.

Osim niske cene i dobre lokacije, zajedničke karakteristike ovih stanova su starija gradnja i neophodnost adaptaciea, pa su dodatna ulaganja realan scenario.

Za kuće i stanove velikih površina, zbog velike ukupne svote novca, uobičajeno je da je cena kvadrata niža od prosečne. U Rijeci se prodaje nekoliko stanova čija cena iznosi oko 500 evra po metru kvadratnom. U tim slučajevima reč je o prodaji sprata porodične kuće, velikim stanovima površine preko 100 kvadrata ili o stanovima koji se nalaze u potkrovlju.

Pritisnuti teretom kredita mnogi vlasnici prisiljeni su da prodaju svoje nekretnine ispod tržišne vrednosti.

U Zadru se prodavao stan s pogledom na more, površine 81 metar kvadratni, po ceni od tek 47.000 evra, odnosno samo 580 evra po kvadratu, a kredit u švajcarskim francima navodio se kao razlog prodaje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.