Kupili više od 200 čuvenih američkih projektila

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 08:37

Kupili više od 200 čuvenih američkih projektila

Australijska vlada je najavila kupovinu više od 200 krstarećih projektila Tomahawk od SAD za potrebe Kraljevske australijske mornarice.

Za to će izdvojiti oko 830 miliona američkih dolara, prenosi seebiz.

Australija će biti samo jedna od tri nacije, uz Sjedinjene Države i Veliku Britaniju koje će imati rakete čiji je domet 1.500 kilometara.

Prema rečima australijskog ministra odbrane Ričarda Marlesa, projektili dugog dometa i drugo vođeno oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ključni su u novoj eri geopolitičkih preokreta i rizika.

"Ulažemo u sposobnosti koje trebaju našim odbrambenim snagama kako bi naše protivnike držale u opasnosti dalje od naših obala i kako bi Australijanci bili bezbedni u složenom i neizvesnom svetu u kojem danas živimo", izjavio je Marles.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.