Kupci zapostavljaju Volmart

Izvor: B92, 15.Mar.2010, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupci zapostavljaju Volmart

Njujork -- S oporavkom američke privrede, sve veći procenat kupaca koji su u jeku krize pazarili u "Vol-martu", se vraća radnjama u kojima su ranije kupovali.

Anketa, koju je obavila agencija za istraživanje tržišta "Amerikas riserč grup" ukazuje da od onih koji su u poslednje dve godine više kupovali jeftinije proizvode u "Vol-martu", 33 odsto sada izjavljuje kako se bar delimično vraća prodavnicama u kojima su se ranije snabdevali, prenosi Rojters.

Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godinu dana takvih je bilo samo oko 20 odsto. Brit Bimer, iz pomenute agencije, napominje da neki potrošači možda osnovne proizvode i dalje kupuju u "Vol-martu", ali se vraćaju starim radnjama kad su u pitanju odeća i neka druga roba.

U anketi sprovedenoj između 5. i 10. marta ove godine, 30,8 odsto američkih ispitanika je izjavilo da se u ekonomskom pogledu osećaju bolje nego pre tri meseca, 47,2 odsto kaže da se osećaju isto, dok se 21,7 odsto oseća gore.

Veći procenat anketiranih nego u 2009. je izjavio kako planira da ove godine kupuje odeću za prolećnu sezonu, što je najnoviji znak da trgovci odeće izlaze iz dugog kriznog perioda.

Ukupno je 57,6 odsto anketiranih reklo da planira da kupuje odeću za sebe, a 64,3 odsto da će kupovati garderobu za svoju porodicu.

Prošle godine u ovo vreme samo je 34 odsto Amerikanaca planiralo da kupuje prolećnu garderobu bilo za sebe, bilo za porodicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.