Izvor: B92, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupac RTB-a prihvatio soc. program

Bor -- Sindikat RTB-a saopštio da su sve firme u nadmetanju za kupovinu RTB-a prihvatile socijalni program za radnike.

Dragan Aleksić iz Jeidinstvene sindikalne organizacije RTB-a nije precizirao šta taj program sadrži.

"Vrlo je bitno da su sve četiri firme čiju je dokumentaciju prihvatila Tenderska komisija, prihvatile osnovni socijalni program i bezuslovan razgovor sa sidnikatom pre potpisivanja kupoprodajnog ugovora", rekao je Aleksić lokalnim medijima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tenderska komisija juče je u Beogradu prihvatila četiri od pet dokumentacija sa ponudama za kupovinu imovine RTB.

Konačna odluka o novom vlasniku borskog kombinata bakra, čija je minimalna cena određena na 266,7 miliona dolara, biće doneta posle sagledavanja detalja investicionog i socijalnog programa, a potom i otvaranja finansijske ponude.

Ministar privrede Predrag Bubalo najavio je da će ime novog vlasnika biti poznato tek nakon parlamentarnih izbora 21. januara.

Članovi Tenderske komisije prihvatili su dokumentaciju dve kiparske firme, "Ist Point" i "Amalco", firme "Strike forces", koja je sastavni deo ruske kompanije Basic Element, i rumunske kompanije "Kuprom".

Komisija je većinom glasova odbacila ponudu konzorcijuma "Simon metalurgic" iz Sjedinjenih Američkih Država, sa obrazloženjem da nisu ispunjeni kvalifikacioni uslovi.

Predsednik opštine Bor Branislav Rankić, koji je član Tenderske komisije i koji se zalaže za promenu načina privatizacje RTB-a, usprotivio se eliminaciji bilo kog učesnika, jer smatra da je potrebno otvoriti što više ponuda bez obzira na pojedine proceduralne propuste u dokumentaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.