Kulina: U srijedu o sredstvima MMF-a

Izvor: Capital.ba, 22.Maj.2020, 13:02

Kulina: U srijedu o sredstvima MMF-a

SARAJEVO – Član Upravnog odbora Centralne banke BiH Dragan Kulina rekao je da će u srijedu, 27. maja, biti održana sjednica tog odbora na kojoj će članovi iz Republike Srpske tražiti informaciju o sredstvima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ koja još nisu raspoređena entitetima. “Za srijedu je zakazana sjednica na kojoj ćemo kolega /član Upravnog odbora Centralne banke Radomir/ Božić i ja tražiti detaljnu informaciju o tome zašto sredstva MMF-a nisu prebačena entitetima”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << izjavio je Kulina Srni. Prema njegovim riječima, sjednica nije mogla biti zakazana ranije zbog Ramazanskog bajrama. Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je juče da Centralna banka BiH ima sve što je potrebno da isplati novac koji je uplatio MMF, te da nije jasno kakvu dopunsku odluku Banka čeka. “Ima svoj memorandum koji je potpisala sa ministarstvima finansija, ima Pismo namjere i ima instrukcije koje su tražene od ministarstava finansija. Ne znam zašto Centralna banka čeka dodatnu odluku, nikad do sad takva odluka nije postojala. Ovo je nepotrebna priča. Nisam siguran šta ko očekuje da dobije kroz ova uslovljavanja”, naglasio je Tegeltija. MMF je 23. aprila na odgovarajuće račune kod Centralne banke BiH doznačio oko 333 miliona evra, po osnovu aranžmana Brze finansijske pomoći. Чланак Kulina: U srijedu o sredstvima MMF-a се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UO Centralne banke u srijedu o sredstvima MMF-a

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2020

SARAJEVO - Član Upravnog odbora Centralne banke BiH Dragan Kulina rekao je da će u srijedu, 27. maja, biti održana sjednica tog odbora na kojoj će članovi iz Republike Srpske tražiti informaciju o sredstvima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja još nisu raspoređena entitetima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.