HAVANA PRISILJENA DA REAGUJE NA AMERIČKU BLOKADU: Kubanska centralna banka obustavlja depozite u američkim dolarima

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2021, 17:28

HAVANA PRISILJENA DA REAGUJE NA AMERIČKU BLOKADU: Kubanska centralna banka obustavlja depozite u američkim dolarima

Trajanje mere zavisiće od ukidanja američkih ograničenja, navodi banka

Kubanske bankarske i finansijske institucije neće prihvatati gotovinske depozite u američkim dolarima od 21. juna zbog američkih sankcija, saopštila je Centralna banka Kube.

- S obzirom na prepreke koje je američka ekonomska blokada nametnula kubanskom bankarskom sistemu da deponuje gotovinu u američkim dolarima prikupljenim u zemlji, doneta je odluka da kubanski bankarski i finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sistem privremeno zaustavi prihvatanje računa u toj valuti - saopštila je banka Kube.

U saopštenju se navodi da mera neće uticati na operacije koje uključuju transfere ili gotovinske depozite drugih slobodno konvertibilnih valuta prihvaćenih na Kubi.

Kako je objašnjeno, u pitanju je zaštitna mera za kubanski bankarski i finansijski sistem zbog ograničenja nametnutih ekonomskom, komercijalnom i finansijskom blokadom Amerike. .

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.