Krstić: Srbija nije u opasnosti od bankrota

Izvor: Večernje novosti, 04.Jan.2014, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić: Srbija nije u opasnosti od bankrota

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da Srbija nije u opasnosti da doživi bankrot i da je namera da krajem 2016. javni dug počne da opada. "Mi smo preduzeli mere koje su išle zajedno s budžetom da bi sprečili bilo kakvu opasnost te vrste", rekao je Krstić za RTS. On je naveo da je važno da u naredne tri godine postoji disciplina u zaduživanju i da se novac od kreditora koristi za stvari koje će podići BDP. "S krajem 2016. godine, namera je da krene da silazi javni dug", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Krstić. On je dodao i da se najveći deo javnog duga koristi za refinansiranje već postojećeg duga, a ostatak za "deficitarno finansiranje", odnosno pokrivanje rupe u budžetu između onog koliko zaraduje država i troškova. Ministar je naveo da se naveći deo troši na plate i penzije. "Neophodno je da reagujemo brzo i radimo puno jer je puno prilika propušteno", rekao je Krstić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstić: Srbija nije u opasnosti od bankrota

Izvor: Dzungla.org, 05.Jan.2014, 09:57

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da Srbija nije u opasnosti da doživi bankrot i da je namera da krajem 2016. javni dug počne da opada.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Srbiji ne preti bankrot

Izvor: Mondo, 05.Jan.2014

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da Srbija nije u opasnosti da doživi bankrot i da je namera da krajem..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.