Kroacija erlajns širi flotu uprkos pandemiji

Izvor: B92, 01.Apr.2020, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroacija erlajns širi flotu uprkos pandemiji

Zagreb -- Kroacija erlajns, jedini nacionalni avio-prevoznik na prostoru bivše Jugoslavije koji održava raspored komercijalnih letova, najavio je da širi svoju flotu.

Naime, ova kompanija očekuje da joj stigne avion Erbas A319, registrovan kao 9A-CTN i koji je star osam godina. Prvo je bio korišćen od strane Germanije, a zatim ga je koristio Haj flaj Malta. Bio je u skladištu od novembra prošle godine.

Ovaj avion ima kapacitet sedišta za 150 putnika, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nešto više od ostatka flote aviona A319 u posedu Kroacija erlajnsa.

Nabavka je dogovarana pre nego što se pojavio virus COVID-19. Kroacija erlajns će ovaj avion u svom posedu imati narednih osam godina, a on će postati peti svoje vrste u njihovoj floti.

Hrvatska avio-kompanija je pre pandemije takođe pregovarala o zakupu aviona Deš 8 Q400, ali je sada nejasno da li će se pregovori nastaviti i okončati uspešno.

Kroacija erlajns takođe planira da lansira dve nove rute od Zagreba na leto, do Sofije i Podgorice, prenosi portal Eks-Ju aviejšen (Exyuaviation).

Ova avio-kompanija nastavlja sa ograničenim radom iako koronavirus u Evropi napreduje. Najveći deo njihove flote je još uvek u upotrebi. Međutim, nedavno su iz kompanije saopštili da je potražnja za rezervacijama njivoih letova drastično opala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.