Krneta: Dokazaćemo da berza u Srbiji ima razlog da postoji

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2018, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krneta: Dokazaćemo da berza u Srbiji ima razlog da postoji

Na Beogradskoj berzi će se 20. novembra prvi put čuti zvono posle skoro 80 godina, pošto će nakon uspešno sprovedene inicijalne javne ponude, početi trgovanje akcijama srpske kompanije Fintel energija. Direktor berze Siniša Krneta kaže da se nadaju da će sledeće godine ponuda biti šira.

"Svi naši napori usmereni su ka tome da Fintel ne bude usamljeni slučaj. Vredno radimo na tome da sledeće godine govorimo o novim IPO-ovima...Samo tako mislim da možemo da pokažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i dokažemo da berza u Srbiji ima razlog da postoji", kazao je Krneta na konferenciji Beogradske berze "Upgrade in Belgrade".

Direktor Fintel energije Ticijano Đovaneti rekao je da je ta kompanija do sada u Srbiji, u izgradnju vetroparkova uložila 150 miliona evra i planira da uloži još najmanje toliko u narednim godinama.

Proces inicijalne javne ponude Fintel energije završen je 30. oktobra, a u toku trajanja ponude upisano je više od 1,5 miliona akcija.

Ukupna berzanska vrednost kompanije Fintel energija iznosiće oko 112 milona evra na početku trgovanja.

"Beogradska berza ograničena je po obimu trgovine i ponudi akcija. Naravno, ključno pravilo u trgovini jeste da će klijenti kupovati ono što je na polici izloženo. Ako nudite samo jabuke, prodaćete jedino jabuke. Mi donosimo nešto novo, što daje veći izbor i veće mogućnosti, dajemo investittorima alternativu. Brojni investitori su mi se žalili da su u Srbiji vrlo ograničene mogućnosti ulaganja, zbog nerazvijene berze. Mi donosimo nešto novo. Ne znam da li ćemo biti uspešni, ali će na tržištu biti alternative za one koji bi da sredstva ulože i u akcije", rekao je Đovaneti.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.