Krkobabić: Za projekte na selu uporište u budžetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2020, 19:15

Krkobabić: Za projekte na selu uporište u budžetu

Budući projekti Ministarstva za brigu o selu imaće uporište u budžetu Republike Srbije, a plan aktivnosti proizilaziće iz Investicionog plana Srbija "2020 – 2025", izjavio je za RTV ministar za selo Milan Krkobabić.

"Rekonstruisanje putne i komunalne infrastrukture, nastvak obnove zadrugarstva, ulaganje u različite projekte u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje, ali i etno turizma... obezbeđivanje svih neophodnih pretpostavki za kvalitetan život u ruralnim sredinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće u fokusu za brigu o selu", istakao je za RTV Krkobabić.

U obnovu i revitalizaciju zadrugarstva u prethodna četiri konkursna ciklusa u okviru projekta 500 zadruga u 500 sela uloženo je milijardu i 700 miliona dinara bespovratnih podsticajnih sredstava, a za RTV ministar je najavio nastavak ovog kapitalnog projekta.

Posebne pogodnosti Krkobabić najavljuje za podršku mladima u ruralnim područjima kao i ženama na selu.

On je predložio osnivanje Garancijskog poljoprivredog fonda, kao i smanjenje poreza na dodatu vrednost za poljoprivredne zadruge.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.