Krkobabić: Za dve i po godine podstaknuto osnivanje 560 zadruga

Izvor: Beta, 06.Sep.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Za dve i po godine podstaknuto osnivanje 560 zadruga

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da je država za dve i po godine podstakla osnivanje 560 zadruga u Srbiji, a za pomoć zadrugama bespovratno je dodeljeno 1,7 milijardi dinara.Krkobabić je saopštio da je upravo završen konkurs za podršku zadrugama, pri čemu je za postojeće zadruge opredeljeno 15 miliona dinara, novoformirane će dobiti podršku od 7,5 miliona dinara, dok je za složene namenjeno 60 miliona dinara.Prema njegovim rečima, 50 do 60 zadruga će novac iskoristiti za nabavku opreme i mehanizacije, višegodišnje zasade i stada.On je kao primer uspešno formiranih zadruga naveo Slankamen i Žitište, kao i zadrugu "Agroklek", koja ima 1,2 hiljade hektara.Ministar je Podsetio da Nacionalni tim za preporod sela priprema program preporoda sela za period od 2020. do 2022. godine.Mere o kojima se razmišlja, kako je objasnio, jesu davanje državnog zemljišta bez naknade mladjim poljoprivrednicima, kao i bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima da kupe neku od 200.000 praznih kuća po selima Srbije.Pored "usitnjenog" poseda, jedan od velikih problema sa kojima se suočavaju sela jeste i loša infrastruktura, ukazao je Krkobabić i naglasio da u 16 opština u Srbiji nema nijedne poslovne banke, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Krakobabić: Za dve i po godine podstaknuto osnivanje 560 zadruga

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2019

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da je država za dve i po godine podstakla osnivanje 560 zadruga u Srbiji, a za pomoć zadrugama bespovratno je dodeljeno 1,7 milijardi dinara...Krkobabić je saopštio da je upravo završen...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.