Krkobabić: Odobrena sredstva za kupovinu prvih 14 praznih, seoskih kuća

Izvor: Beta, 06.Avg.2021, 17:03

Krkobabić: Odobrena sredstva za kupovinu prvih 14 praznih, seoskih kuća

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je danas da je prvih 14 praznih kuća u Srbiji dobilo nove vlasnike, poljoprivrednike ili gradjane koji su odlučili da napuste gradove i prihvate program tog Ministarstva za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća."Danas je ukupno odobreno 16 miliona dinara, a vrednost kuća išla je od 835.000 dinara u Pirotu, u selu Poljska Ržana, do punog iznosa od 1,2 miliona dinara u selu Vaska opštine Bač", rekao je Krkobabić, nakon što je Komisija za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom održala prvu sednicu.Dodao je da prednjače parovi sa decom, da je dosta mladih poljoprivrednika, ali i onih koju su rešili da napuste gradske sredine i počnu novi život u selu.Novi krov nad glavom, kako se navodi, dobilo je 12 porodica sa teritorije Srbije i dva mlada poljoprivrednika, rešena da započnu samostalno život. Najviše zahteva, koji su i odobreni, stiglo je iz opština Pirot (sela Poljska Ržana, Veliki Suvodol, Berilovac) i Nova Crnja (sela Srpska Crnja i Toba), a za njima su sela opština Bačka Palanka, Lučani, Vladičin Han, Bač, Kikinda, Pećinci. "Lep primer je i par iz Beograda, sistem administrator i arhitektonski projektant koji će raditi od kuće ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić: Odobrena sredstva za kupovinu prvih 14 praznih, seoskih kuća

Izvor: Danas, 06.Avg.2021

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je danas da je prvih 14 praznih kuća u Srbiji dobilo nove vlasnike, poljoprivrednike ili građane koji su odlučili da napuste gradove i prihvate program tog Ministarstva za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća.

Nastavak na Danas...

Odobren novac za kupovinu prvih 14 praznih seoskih kuća

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2021

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je da je prvih 14 praznih kuća u Srbiji dobilo nove vlasnike, poljoprivrednike ili građane koji su odlučili da napuste gradove.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.