Krkobabić: Državnu zemlju ustupiti mladima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2020, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Državnu zemlju ustupiti mladima

U Srbiji postoji oko 200.000 hektara neiskorišćenog državnog zemljišta, a ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić predlaže da se mladim bračnim parovima dodeli na korišćenje do 50 hektara bez naknade, što bi im omogućilo da rade o dobro žive od poljoprivrede, piše danas "Srpski telegraf".

"Naša ideja je da državnu zemlju ustupimo mladim poljoprivrednicima i bračnim parovima. U centru programa nacionalnog tima za preporod sela Srbije jeste uprava agrarna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i socijalna reforma. Ona je usmerena prvenstveno na mlade ljude, bračne parove koji svoj život vide na selu", rekao je Krkobabić, dodajući da je ovo ideja koju podržava i predsednik Aleksandar Vučić.

On je naveo da u Srbiji postoji i 150.000 praznih seoskih kuća, od kojih čak 50.000 nema ni vlasnike, i da je ideja da se državnim sredstvima omogući kupovina tih kuća mladim bračnim parovima koji bi svoj život nastavili u seoskim sredinama.

Krkobabić je rekao i da su u akciji "500 zadruga u 500 sela" premašena očekivanja, jer je do sada formirano 641 novih zadruga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DOBRE VESTI za sve mlade bračne parove: Srbija daje zemlju BEZ NAKNADE

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2020

Mladim bračnim parovima s dodeljuje na korišćenje 50 hektara državnog zemljišta bez naknade!..U Srbiji postoji oko 200.000 hektara neiskorišćenog državnog zemljišta, a ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić predlaže da se mladim bračnim parovima dodeli na korišćenje do 50...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.