Izvor: B92, 11.Okt.2023, 11:58

"Kriza u Izraelu neće uticati na ekonomiju SAD"

Sekretarka Trezora SAD Dženet Jelen rekla je danas kako ne očekuje značajne posledice sukoba Hamasa i Izraela po američku privredu.

Govoreći na pres konferenciji pred godišnji sastanak MMF-a i Svetske banke u Marakešu u Maroku, Jelenova je naglasila da će zvanični Vašingtonpripaziti na sve potencijalne probleme koji bi mogli proisteći iz te krize.

Kazala je i da će SAD "ostati budne" u pogledu aktivnosti Irana i njegovih veza sa Hamasom, kao i da će prilagoditi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sankcije prema toj zemlji ukoliko bude potrebno. Sekretarka Trezora SAD takođe je demantovala da su SAD ublažile sankcije iranskoj naftnoj industriji, prenosi Teletrejder.

Komentarišući ekonomske odnose zvaničnog Vašingtona sa Kinom, Jelenova je kazala da je Trezor SAD "radio vrlo konstruktivno" nedavno sa Narodnom bankom Kine (PBoC) i izrazila optimizam oko "nastavka takvog rada".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.