Kristin Lagard ponovo na čelu MMF

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristin Lagard ponovo na čelu MMF

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard ponovo je danas izabrana na tu funkciju s petogodišnjim mandatom, odlučio je Izvršni odbor te međunarodne finansijske institucije.

Odbor je saopštio i da je ona bila jedini kandidat Kristin Lagard (60) 2011. izabrana je za direktorku MMF, kao prva žena na toj funkciji.

Ona je tu međunarodnu kreditnu agenciju vodila poslednjih godina tokom evropske dužničke krize i perioda globalne ekonomske stagnacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pre nego je postala direktorka MMF, Lagardova, stručnjak za međunarodno pravo, bila je i francuska ministarka trgovine, poljoprivrede i finansija, a tokom finansijske krize 2008. bila je na čelu Saveta ministara finansija i privrede EU.

425

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lagard ponovo na čelu MMF

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2016

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard ponovo je izabrana na tu funkciju s petogodišnjim mandatom, odlučio je Izvršni odbor MMF...Kristin Lagard bila je jedini kandidat, 2011. izabrana je za direktorku MMF-a kao prva žena na toj funkciji...Pre nego je postala direktorka MMF-a, Lagardova,...

Nastavak na Radio 021...

Kristin Lagard i dalje na čelu MMF-a

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2016

VAŠINGTON - Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard ponovo je danas izabrana na tu funkciju s petogodišnjim mandatom, odlučio je Izvršni odbor te međunarodne finansijske institucije...Odbor je saopštio i da je ona bila jedini kandidat...Kristin Lagard (60) je 2011. izabrana...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.