Kretanje tržišta nepokretnosti u Srbiji u prvom kvartalu 2023. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 18:22

Kretanje tržišta nepokretnosti u Srbiji u prvom kvartalu 2023. godine

Tržište nepokretnosti u Republici Srbiji u prvom kvartalu 2023. godine beleži stabilizaciju.

U izveštaju Republičkog geodetskog zavoda nalazi se analiza tržišta nekretnina u Republici Srbiji za prvi kvartal 2023. godine, kao i uporedna analiza podataka u periodu od 2019. do 2023. godine.

Ovaj izveštaj omogućava uvid u trendove cena i prodaje nekretnina u Republici Srbiji.

Izveštaj će biti koristan za investitore, kupce i prodavce nekretnina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Republici Srbiji zbog toga što analizira trenutno stanje na tržištu.

Ostvareno je povećanje ukupnog obima novčanih sredstava za nepokretnosti koje su bile u prometu, iako je došlo do smanjenja broja transakcija, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda o stanju na tržištu nepokretnosti u prvom kvartalu ove godine.

Ukupna količina novca korišćena za kupovinu nekretnina iznosila je 1.642.369.253 evra što predstavlja rast od 2,6 % u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupan broj kupoprodaja na tržištu nepokretnosti u prvom kvartalu 2023. godine u Republici Srbiji bio je 29.275, što je za 9,5% manje nego u prvom kvartalu 2022. godine.

U glavnom gradu, Beogradu, u prvom kvartalu 2023. godine za prometovane nepokretnosti izdvojeno je 15,4 miliona evra više nego u istom periodu prošle godine.

Količina novca na tržištu nepokretnosti u Beogradu iznosila je 828,4 miliona evra u prvom kvartalu 2023. godine, dok je u  prvom kvartalu 2022. godine iznosila 813 miliona evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.