Kreditori bi mogli da odustanu od Srbije

Izvor: Beta, 18.Apr.2014, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreditori bi mogli da odustanu od Srbije

BEOGRAD, 18. aprila 2014. (Beta) - Strani kreditori bi mogli da odustanu od Srbije i povuku novac ako se ne primene ozbiljne mere štednje i smanjenja budžetskog deficita i javnog duga, rekao je član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković.

On je u intervjuu za novi broj Magazina Biznis rekao da Srbija zavisi od zaduživanja i da je svake godine potrebno oko 5,5 milijardi evra da pokrije rupu koju stvaraju budžetski deficit i otplata javnog duga.

"Pošto ovu zavisnost ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da smanjimo na kratak rok, čak i da se odmah sprovede najjača moguća fiskalna konsolidacija, jasno je da smo 'na ivici noža' i da bi eventualni prestanak dotoka svežih kredita značio stihijsko prilagodjavanje", ocenio je Vučković.

Teško je proceniti kada bi kreditori mogli da odustanu od Srbije, istakao je, ali se od njih može čuti da očekuju ozbiljne mere ili će u suprotnom preispitati svoju izloženost u Srbiji, što zapravo znači da bi mogli da povuku novac.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.