Kreditna podrška Rusije Srbiji

Izvor: B92, Beta, Tanjug, Fonet, 20.Okt.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreditna podrška Rusije Srbiji

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Rusije Dmitrij Medvedev dogovorili detalje ruskog kredita Srbiji u iznosu od milijardu dolara.

Kako je rečeno Fonetu u delegaciji Srbije, od tog iznosa, 200 miliona dolara namenjeno je budžetu Srbije, dok će namenu preostalog dela kredita dogovoriti ekspertski timovi iz dve zemlje. Predsednik Tadić potvrdio je da je od predsednika Medvedeva dobio pozitivan odgovor u vezi sa zahtevom Srbije za ruskom kreditnom podrškom i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projektom gasovoda Južni tok.

"Naišli smo na pozitivan odgovor predsednika Rusije i ruske vlade u vezi sa našim zahtevom za kreditnu podršku Srbiji, ali istovremeno zajednički učestvujemo u projektu Južni tok", rekao je Tadić posle sastanka, koji je, prema njegovim rečima, imao istorijski značaj.

Više o kreditnoj podršci Rusije Srbiji možete čitati u našoj rubrici Biz.

Predsednik Srbije je naveo da su u razgovorima identifikovane mnoge oblasti u kojima dve države mogu sarađivati, poput uspostavljanja centra za reagovanje u kriznim situacijama u Nišu, kao investicije u putnu infrastrukturu i železnicu.

Takođe, prema Tadićevim rečima, postoji mogućnost izgradnje novih lučkih kapaciteta na Dunavu, kao i novih investicija u domenu energetike.

Ministar za vanredne situacije Rusije Sergej Šojgu potvrdio je ruskim agencijama u Beogradu da će danas biti izrađeno konačno rešenje o davanju kredita Srbiji.

Šojgu, koji je kopredsednik međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Srbije i Rusije, naveo je da je reč o finansiranju infrastrukturnih projekata, povezanih sa železnicom, i drugih projekata važnih za privredu Srbije.

Predstavnici Srbije i Rusije danas su potpisali mnoge međudržavne sporazume, o čemu možete čitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.