Kredit za Oportjuniti od Španije

Izvor: B92, 25.Feb.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kredit za Oportjuniti od Španije

Novi Sad -- Oportjuniti banka u Srbiji je od Vlade Španije dobila kreditnu liniju od šest miliona evra za podršku razvoju preduzetništva.

Sedište Oportjuniti banke u Novom Sadu

Oportjuniti (Opportunity) banka će ta sredstva srpskim preduzetnicima, malim preduzećima i poljoprivrednicima plasirati kroz mikro kredite u iznosima do pet hiljada evra, odnosno 400 hiljada dinara, precizira se u saopštenju.

Krediti za obrtna sredstva imaće rok otplate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 12 meseci, dok će maksimalan rok otplate kredita za osnovna sredstva biti tri godine.

Špansku kreditnu liniju za finansiranje mikrofinansijskog programa Oportjuniti banka dobila je od Državne finansijske agencije Kraljevine Španije Instituto de kredito oficial, koja funkcioniše u okviru ministarstva ekonomije i finansija te zemlje.

Oportjuniti banka u Srbiji, sa sedištem u Novom Sadu, deo je mreže mikrofinansijskih institucija Oportjuniti internacional (Opportunity International) koja je osnovana 1971. godine i postala je, kako se ističe, vodeća globalna institucija u oblasti mikrokreditiranja, sa partnerima u više od 30 zemalja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.