Kredit od 35 miliona evra za gradsku železnicu?

Izvor: S media, 10.Avg.2009, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kredit od 35 miliona evra za gradsku železnicu?

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je da će 20. oktobra doneti odluku o odobravanju kredita od 35 miliona evra za modernizaciju gradskog železničkog saobraćaja u Beogradu.

Kako se navodi na sajtu EBRD (www.ebrd.com), ukupna vrednost projekta procenjena je na 88,5 miliona evra.

EBRD namerava da modernizaciju beogradske železnice finansira zajedno sa Evropskom investicionom bankom koja bi takodje trebalo da obezbedi kredit od 35 miliona evra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Modernizacija beogradskog želežničkog saobraćaja, naveo je kreditor, uključiće i transformaciju operatera beogradske železnice Beovoza, u vlašništvu Železnice Srbije, u zajedničko preduzeće u većinskom vlasništvu Grada Beograda.

Železnice Srbije i Grad Beograd potpisali su u junu sporazum o unapredjenju železničkog saobraćaja u Beogradu kojim je predvidjeno da se za najviše šest godina u železnice u Beogradu uloži 109,9 miliona evra.

Tom prilikom je rečeno da će Beograd obezbediti oko 30 miliona evra za unapredjenje železničke infrastrukture, dok će se oko 80 miliona evra za nabavku 20 elektro-vozova obezbediti iz medjunarodnih kredita.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.