Izvor: B92, 09.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kredit EIB od 250 miliona evra

Beograd -- Sporazum o kreditu Evropske investicione banke (EIB) od 250 miliona evra za pomoć malim i srednjim preduzećima u Srbiji, biće potpisan 11. maja.

To je najavio potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić. Učestvujući na debati o efektima integracije Srbije u EU, on je podsetio da će Srbija u periodu od 2000. do 2011. godine dobiti oko tri milijarde evra bespovratne pomoći iz IPA fondova EU i naglasio da je Unija "bez premca, najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << donator Srbije".

Đelić je podsetio da 80 odsto sredstava koja su uložena za Koridor 10 dolazi iz evropskih izvora, što od Evropske komisije, što od EIB, ali i od Evropske banke za obnovu i razvoj.

Potpredsednik Vlade je podsetio da ga je komesar za proširenje EU Oli Ren juče obavestio da je Evropska komisija odlučila da Srbiji dodeli bespovratnu budžetsku pomoć od oko 100 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.